Daha önce buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz yazımda da belirttiğim gibi bir süredir kendi 3 boyutlu yazıcımı yapma peşindeyim. Aslında benim buradaki fonksiyonum sadece parçaları bir araya getirme kısmı zira 3D yazıcı parçalarını bir araya getirerek çalışır hale getirecek kişi lise sıralarından beri arkadaşım olan Abdullah Özdemir olacak 🙂 Daha önce 3-4 tane 3D yazıcı bir araya getirdiği için bu konuda oldukça tecrübeli.
3 boyutlu bir yazıcı yaparken, temel alabileceğiniz bir çok platform var. Biz Prusa i3’ü baz alıyoruz. Şase ise tamamen metal olacak.
Çok şanslıyız ki lazer kesim metal kasa üretimi yapan yerli bir üretici bulduk. Yurt dışı ile kıyaslandığında ise çok uygun bir fiyata bu kasanın sahibi olduk. Kasanın üretimini yapan Durmuş Kocaman’a buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sadece metal şase değil aynı zamanda Miller, Gijon ve Civataları da Durmuş Bey’den temin ettik. Hızlı bir alış veriş oldu.
Yaptığımız 3 boyutlu yazıcıda plastik parça olmaması adına flementi eritip, baskıyı gerçekleitiren kısım olan Ekstruder tercihimizi de tamamı bir arada bütünleşik olan Mk8’den yana kullandık.
Şu anda siparişini geçmediğim 30A SMPS güç kaynağı ve motorlar kaldı. Henüz nereden alsam karar veremedim. Motorlar için 2. el alternatifleri de değerlendiriyoruz fakat 3 boyutlu yazıcılar yaygınlaştıkça 2. el motor bulma işi de zorlaşıyor.
Ekstruder gelene kadar motor bulamamış olursak büyük ihtimalle SMPS ile birlikte motorları da Türkiye’den sipariş geçeceğim. Artık bekleyecek sabrım kalmadı ilk baskıyı almak istiyorum 🙂
Eğer süreç istediğim gibi devam ederse, bu iş sonunda bir nasıl yapılır videosunu Donanimhaber.com üzerinde yayına alacağım.
Bir cevap yazın Cevabı iptal et