5. Işık veya perde gibi aksesuarlar için ayak

Dikkatli olun genelde ışıklar ayaksız satılırlar. Her sipariş geçtiğiniz ışık için bir de ayağa ihtiyacınız olacak. Bir çok seçenek var ben hep en uygun bulduklarımı almaya çalıştım. Ayak fiyatları da borsa gibi sürekli değişiyor 🙂 Takip etmekte yarar var.

[Ürüne Git]

Free Tax to Russia Photography Adjustable 2m Light Umbrella Stand with 1/4 screw head Photo Studio Flash Continuous Tripod

6. 2 ayak arasına perde mi asacaksınız? O zaman bu ürüne ihtiyacınız var

Benim için yeşil perde olmazsa olmazlardan. İlk canlı yayınımdan bu yana yeşil perde kullanıyorum ve kolay kolay da bırakmam diye düşünüyorum. Zira izleyicilere her videoda farklı bir görsel sunabiliyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=6RegCN5HfAE

Oyun yayınlarında ise direkt olarak arka plan bağımsız kendinizi oyunun içine koymanız da mümkün oluyor.

Bu barlar ile 2 ayak arasına yeşil perde koyarak, çalışma odanızı tam bir stüdyo yapabilirsiniz.

[Ürüne Git]

Photography Photo Studio Vedio Background Backdrops Support Crossbar 3m Background Cross Bar for Light Stand Tripod PSBS1

7. Tripod

Çekimler için olmazsa olmaz bir şey varsa o da Tripod tabi ki 🙂 İster cep telefonu isterseniz kamera kullanın bu görüntü kaydedici cihazları mutlaka sabit bir platforma koymalısınız.

Tamamen metal ve taşıması kolay bu tripod, özellikle yurt dışı gezilerimizde hayat kurtarıcı oluyor. Ev kullanımı için de fena değil. Fena değil diyorum zira ayak ayarını yapmak biraz zahmetli.

Sağlam bir ürün olması ve bir çok yurt dışı gezisine gidip gelmemize rağmen henüz gevşeyen oynayan bir parçasına rastlamadığım için öneri listemde yer alıyor.

Beraberinde gelen kafa fotoğrafçılık için uygun fakat video için kamerayı hareket ettirmeniz gereken çekimlerde yetersiz kalıyor. Bu yüzden bir tane de video kafası almanızı tavsiye ederim.

Ürünü dilerseniz monopod olarak kullanabiliyor olmanız da bir diğer artısı.

[Ürüne Git]

Hot Q999 Professional Photographic Portable Tripod To Monopod+Ball Head For Digital SLR DSLR Camera Fold 43cm Max Loading 15Kg

Ya sizin önerileriniz?

Yazının ilk bölümü bu kadar. 2. bölümde slider, taşınabilir ışık ve ön izleme ekranları gibi biraz daha çekim odaklı ürünlere yer vermeyi planlıyorum.

Lütfen yorum ve deneyimlerinizi esirgemeyin. Yazıyı yararlı bulduysanız paylaşarak daha fazla kişinin yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

5 YORUMLAR

  1. Kullanmadığım bir şeyi önermem ama bu sizin işinize yarayabilir mesut bey. Bir bakmanızda fayda var.

    Arimic çift kafalı üzerinde klip yaka mikrofonu yaka yönlü kondenser kayıt mic iphone sumsang için dslr kamera telefonları
    http://s.aliexpress.com/QnEnEb6V
    (from AliExpress Android)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz