Ana Sayfa Öne çıkanlar Param olsa alırdım #4 | Canlı yayın prodüksiyon araçları

Param olsa alırdım #4 | Canlı yayın prodüksiyon araçları

349
0

Param olsa alırdım serisine devam ediyoruz. Bu sefer uzun bir süredir gözüme kestirdiğim canlı yayın yardımcı bilgisayar bileşenlerini listeliyorum. Evinizde yapacağınız canlı yayınları farklı bir boyuta taşıyabilecek bu aksesuarlar içinde yönetim, görüntü kaydı, ses ve yeşil perde için gerekli ürünleri bir araya getirdim.

1. Elgato Steam Deck

Elgato Steam Deck, üzerindeki 15 tuşu da özelleştirilebilen bir klavye. Bu tuşlar aslen minik birer ekrana sahipler ve özel yazılımı sayesinde sadece fonksiyonları değil arka plan resimleri de değiştirilebiliyor.

Elgato Steam Deck

Sahip olduğu özel yazılım sayesinde OBS Studio üzerindeki sahneler arası geçişler, kayıt fonksiyonunu aktif etme, efekt gösterme veya yayına ekstra ses, animasyon gönderme gibi işlevler de tek tuşla yerine getirilebiliyor. Steam Deck, bilgisayarından oyun veya benzeri konular üzerine canlı yayın herkesin sahip olması gereken ürünlerden biri.

[ürüne git]

2. Logitech Brio 4K

Canlı yayınlarda kullanıcılar sizi görmek isteyeceklerdir. Bu iş için pahalı D-SLR veya handycamleri PC’ye bağlamak gerçekten anlamsız. Sizin için en ideal ve sorunsuz yol iyi bir web kamerasına sahip olmak. Logitech Brio 4K, rakipsiz bir görüntü kalitesi vaat ediyor.

Logitech Brio 4K webcam

Logitech Brio 4K 30FPS, görüntü aktarımı yapabiliyor. Üzerindeki ekstra kızılötesi sensörler sayesinde de Microsoft Hello ile PC karşısına oturduğunuz anda yüzünüzü tanıyarak Windows oturumunuzu açabiliyor.  Fakat 160 Dolarlık bu web kamerasının asıl olayı 1080P 60FPS’deki görüntü kalitesi ve keskinliği. Dilerseniz 4K video kaydı da yapabilirsiniz tabi ama buradaki düşük ışık hassasiyeti ve keskinlik sizi tatmin etmeyebilir. Bu kamerayı alıyorken 1080P 60FPS konusunda üzerine olmadığını bilmenizde yarar var.

[ürüne git]

3. Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen) USB Audio Interface with Pro Tools | First

Ses işini bir çok şekilde çözebilirsiniz. Basit bir USB kondanser mikrofon alıp yakınınızda tutarsanız sorunların bir çoğu çözülür. Fakat bu iyi bir görsel sunmuyor. Benim tercihim XLR çıkışlı profesyonel bir yaka mikrofonunu yine profesyonel bir ses kartına bağlamaktan yana.

Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen) USB Audio Interface with Pro Tools

Burada ses kartı kısmında Focusrite Scarlett 2i2 yer alıyor. İSteğe bağlı olarak birden fazla mikrofon bağlayabileceğiniz modelleri de mevcut.

[ürüne git]

4. Shure MX185 Condenser Microphone – Cardioid

Yaka mikrofonu demişken Shure’ın MX serisi oldukça iyi. Phantom güç desteği gereksinimi duyan bu yaka mikrofonunu Focusrite Scarlett 2i2 ile kullanabiliyorsunuz.

Shure MX185

Hem yüzünüzün yarısını kapatan kocaman bir kondanser mikrofondan kurtuluyorsunuz hem de ses kaliteniz baktığınız yöne göre değişmiyor.

[ürüne git]

5. Rode NT-USB USB Condenser Microphone

Ben yaka mikrofonu değil kondanser mikrofon istiyorum diyorsanız RODE NT-USB’e göz atın derim.

Aslında ortam gürültüsünün az olduğu odalarda kondanser mikrofonun kazancını arttırıp kameranın görüş alanı dışında bir yere de konumlandırmak mümkün.

[ürüne git]

6. Elgato Green Screen

Şu ana kadar geliştirilen en akılcı yeşil perde çözümü. Çalışma odanızı göstermek istemiyor musunuz veya görüntünüzü oyunların üzerine mi bindireceksiniz Elgato Green Screen, bu sorunları kökten çözüyor.

Elgato Green Screen

Elgato Green Screen, rulo katlanabilir reklam stantlarından ilham alınmış. Çekim yapacağınız zaman açıyorsunuz, çekim bitince hızlıca katlayıp kenara kaldırıyorsunuz. 150 Dolarlık fiyatı ise bu akıllıca çözümün bedeli oluyor 😀

[ürüne git]

7. ASUS ZenScreen MB16AC 15.6-Inch Full HD IPS Monitor

Canlı yayın esnasında kesin bir şey varsa tek monitörün yetersiz geldiği. Canlı yayını yapmanızı sağlayan yazılım bir yerde, sohbet penceresi bir yerde, istatistikler ise şurada dursun derken dağılıyorsunuz. Her yere taşıyabileceğiniz hatta dizüstü ile de kullanabileceğiniz bir ekran ister misiniz?

ASUS Zenscreen

O zaman ASUS ZenScreen tam size göre 🙂 USB 3.0 üzerinden bağlayın ve ek güç girişine bile gerek duymadan çalışmaya başlasın.

[ürüne git]

8. Elgato Game Capture HD60 S

Eğer konu oyun canlı yayınlarıysa sadece PC değil, konsol oyunlarını da izleyicilerle buluşturmak isteyebilirsiniz. Playstation 4 ve Xbox One, entegre canlı yayın araçlarına sahipler fakat bu araçlar profesyonel ihtiyaçlara cevap vermekten çok uzak. En iyi yok bu sistemleri bir PC’ye bağlayıp OBS Studio veya benzeri bir yazılım ile canlı yayın çıkışı almak. Hatta PC yayınları için de yine PC’yi PC’ye bağlayıp ayrı bir makineden canlı yayına çıkış almak daha verimli oluyor. İşte Elgato Game Capture HD60 S, PC ve konsol görüntüsünün bir başka makineye aktarılması aşamasında devreye giriyor.

USB 3.0 üzerinden gecikmesiz görüntü aktarımı yapabilen cihaza, dilerseniz profesyonel kameralarınızı da bağlayabilirsiniz. Yani olay sadece konsol ve PC görüntüsü aktarımı değil HDMI çıkışa sahip her şeyin görüntüsünü Elgato Game Capture ile PC’ye aktarmak mümkün.

[ürüne git]

Bu yazı da ilginizi çekebilir

Canlı yayın stüdyonuz için ışık, mikrofon tutacağı ve benzeri şeyler mi arıyorsunuz? Bu yazıyı okumalısınız 🙂
Aliexpress’den siparişini geçip memnun kaldığım ürünler [Stüdyo kategorisi] #2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz