Ana Sayfa Öne çıkanlar Param olsa alırdım #6 | Stüdyo araç gereçleri

Param olsa alırdım #6 | Stüdyo araç gereçleri

314
6

Param olsa alırdım serisinin 6. yazısıyla birlikteyiz. MesutCevik.com’un popüler yazı dizisisinin bu yazımızda konusu almayı istediğim video ve stüdyo ekipmanları.

Artık Youtube kanalım için düzenli içerik üretiyorum ve her içerik üreticisi gibi işime hız katacak, içeriğin kalitesinin arttıracak yeni nesil ekipmanlara her zaman kapım açık 🙂

1. Elgato Key Light

Video ve fotoğraf için ışık her şeydir. Eğer ışığınız kötü ise elinizdeki ekipman ne kadar iyi olursa olsun elde edilebilecek sonuç tatmin edici olmayacaktır.

Çekim yaparken Aliexpress üzerinden temin ettiğim softbox ve ışıkları kullanıyorum fakat çok fazla yer kaplıyorlar ve ışık şiddeti, sıcaklık gibi ayarları yapmam da mümkün değil.

Elgato Key Light, ince profilli, akıllı ayakları ile masaya bile entegre edilebilen bir akıllı led aydınlatma çüzümü. Cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edebildiğiniz Key Light, ışık sıcaklığının ayarlanmasına da imkan sağlıyor.

Hem canlı yayın yapanlar hem de video içerik üretenler için oldukça pratik bir çözüm olan ışıkların tek sorunu fiyatı. Tanesi 200$ olan bu ışıklardan en az 2 tane alınması gerekiyor 🙂

[Ürüne gitmek için tıkla]

2. Philips Hue Go

Aydınlatma dendiğinde Philips olmadan olmuyor tabi. Odamda yaptığım çekimlerde arka planda bilgisayarım görünüyor. Duvar genelde boş kalıyor.

Duvarı aydınlatmak için Philips Hue Go masa lambası almak istiyorum. Uzaktan kontrol seçenekleri sayesinde çekime ve duruma göre aydınlatma rengini değiştirebilirim.

Aynı zamanda bilgisayar ile eşleyerek ekrandaki görüntü ile eşlenik ortam aydınlatması da yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Pilli yapısı sayesinde de kablosuz çalışabiliyor olması, çekimler esnasında dekoratif açıdan büyük avantaj sağlayabilir.

[Ürüne gitmek için tıkla]

3. Rodecaster Pro

Rodecaster Pro, işi içerik üretmek olan herkesin ihtiyacı olacak ses kayıt ve yönetim seçeneklerinin hepsini bir arada sunan mükemmel bir ürün.

4 adet XLR, 1 adet 3.5mm stereo, 1 adet USB bağlantı ve kablosuz bağlantı için Bluetooth kablosuz erişim seçeneklerini bünyesinde bulunduran mikser, SD kart yuvasına takılacak SD karta PC bağımsız ses kaydı da gerçekleştirebiliyor.

Bluetooth kablosuz bağlantı seçeneği sayesinde Podcast yayınınıza veya canlı yayına cep telefonu bağlantısı sağlayarak konuşmaların dinleyicilere iletilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Her kanalı ayrı ayrı yönetebildiğiniz cihaz üzerinde daha önceden ses efektleri atayabileceğiniz 8 tane de fonksiyon tuşu yer alıyor. Böylece alkış, gülme veya benzeri sesleri bu butonlara atayarak yayınların daha eğlenceli olmasını sağlayabilirsiniz.

Türkiye’de bir çok radyo dev mikserleri kenara koyup bu cihazı kullanmaya başlamışlar bile. Açıkçası böyle bir cihaza hem canlı yayınlar hem de kayıtlarım için çok ihtiyacım var.

[Ürüne gitmek için tıkla]

4. Elgato Cam link 4K

Elgato’da yayıncılara özel bir çok ürün var Cam Link ailesi de bunlardan biri. Cam Link 4K isminden de anlaşılabileceği gibi kameranızdaki görüntüyü bilgisayarınıza 4K çözünürlükte aktarmanızı sağlayan minicik bir USB 3.0 aygıt.

Cam Link ile modeli fark etmeksizin herhangi HDMI çıkışlı kamerayı bilgisayarınıza bağlayıp webcam gibi kullanmak mümkün hale geliyor.

Canlı yayınlarınızda olabilecek en üst görüntü kalitesini olabilecek en pratik yolla elde etmek istiyorsanız Cam Link ve Cam Link 4K’ya mutlaka gözatın derim.

[Ürüne gitmek için tıkla]

5. Sigma 16mm f/1.4 Contemporary Lens

Youtube videoları üretmek için Sony A6400 aldım ve şu anda kit lensiyle birlikte kullanıyorum.

Aynasız bir fotoğraf makinesi seçmemdeki ana neden ileride kaliteli bir lens alarak alan derinliği etkisinin en üst seviyede olduğu videolar kayıt altına alabilmek.

Elimdeki kit lens istediğim alan derinliği etkisini yakalamaktan uzak. Bu konuda en hesaplı çözüm Sigma’dan gelmiş durumda. Sigma 16mm f/1.4 Contemporary Lens fiyatına göre gösterdiği yüksek performans ile şu anda herkes tarafından öneriliyor.

Şu anda ilk hedefim bu lensi almak ve şimdiden hesap kitap yapmaya başladım. En büyük eksisi içinde optik sabitlemesi yok yani fotoğraf çekerken Sony A6400 ile birleştiğinde kimi koşullarda titrek, bulanık fotoğraflar çekmenize neden olabilir.

Elde video çekerken de özellikle hareket halindeyseniz mutlaka bir gimbal kullanmanız gerekli.

[Ürüne gitmek için tıkla]

Ya sizin param olsa alırdım dediğiniz stüdyo malzemeleri neler?

Param olsa alırdım serisinin 6. yazısının da sonuna gelmiş olduk. Ya sizin almayı planladığınız ve elinize para geçer geçmez almayı planladığınız ürünler neler? Lütfen yorumlarda patlaşın.

Önceki İçerikSon 1 ayda AliExpress’den aldıklarım
Sonraki İçerikAndroid telefonlar neden geç güncelleme alıyor ya da hiç almıyor?

6 YORUMLAR

  1. Elgato camlink 4k 1500 TL bandında + kamera min 2000 TL bandında 3500 TL yapar bunun yerine Logitech brio 4k webcam almak mantıklı olur mu 1500 – 2100 arası Logitech`in fiyatı

    • Merhaba,

      Logitech Brio 4K oldukça güzel bir web kamerası fakat düşük ışık hassasiyeti konusunda 5 yıllık Handycam ile dahi yarışamıyor. Yayıncılar için tavsiyem Cam Link Full HD versiyonu + Full HD bir Sony Handycam almaları.

  2. SONY a6300 / 6500 detaylı Kamera ayar videosu ve şu lensleri öneririm şeklinde budget ürünler olan, mini video prodüksiyon işi yapanlara gereken cihazların yer aldığı detaylı video istiyorum. Teşekkür ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz