Ana Sayfa Genel Kim neden oyuncu dizüstü bilgisayarı alır?

Kim neden oyuncu dizüstü bilgisayarı alır?

189
1

Bilgisayar dünyasında son 5 seneye baktığımızda her kategoride “Oyuncu” temalı ürünlerin yükselişine şahit oluyoruz. Oyuncu dizüstü bilgisayarları da yıldızı parlayan kategorilerden biri ve her geçen gün yeni bir modelin kullanıcılarla buluştuğunu görüyoruz.

Peki bir dizüstünün “Oyuncu” tanımlamasını hak etmesi için ne gibi özelliklere sahip olması gerekli? Kim neden bir oyuncu dizüstü bilgisayarı alır?

OMEN 15-dh0010nt | Intel Core i7 9750H, Nvidia RTX 2080, 16GB 2666MHz RAM

Bir dizüstünün “Oyuncu” tanımlamasını hak etmesi için öncelikle Oyuncuların önemsedikleri bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Bunlar;

Hızlı işlemci
Hızlı ekran kartı
Hızlı depolama birimi
Yeterli miktarda RAM
Düşük gecikme süreleri ve yüksek tazeleme hızı sunan ekran
Rahat bir klavye
Yeterli miktarda bağlantı portu
Tüm bu hızlı bileşenleri soğutacak iyi bir soğutma sistemi
olarak sıralanabilir.

Fakat bu aranan özellikler bütünü bugün yüksek performans beklenen, video, resim düzenleme, 3 boyutlu çizim, mimari ve mühendislik uygulamaları için de aynı.

OMEN 15-dh0010nt

Yani neredeyse iş istasyonları ile oyuncu dizüstü bilgisayarı arasında herhangi bir sınır çizgisi kalmamış durumda.

Örnek vermek açısından resimde de yer alan OMEN 15-dh001nt modelini baz alacak olursak, Oyuncu Dizüstü bilgisayarı olarak kullanıcılara sunulan bu modelde;

Windows 10 Home işletim sistemi
Core i7 9750H 6 çekirdek 12 izlek işlemci
Nvidia GTX 1660Ti ekran kartı
16GB 2666MHz DDR4 bellek
512 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD
Gibi güçlü bileşenlere Thunderbolt 3 ve USB 3.1 Gen 2 gibi hızlı bağlantı birimlerinin eşlik ettiğini görüyoruz.

OMEN 15-dh0010nt

Özellikle bu güçlü donanımların neredeyse sürekli %100 yük altında çalışacağı düşünülerek geliştirilen soğutma sistemleri sayesinde, ister oyun isterseniz profesyonel uygulamalarla saatler geçirin hem işlemci hem de GPU’nun sürekli yüksek performans değerlerinde kalacağı da garanti altına alınıyor.

Bugün 4K çözünürlükte 60FPS akış ile kayıt altına aldığınız bir vLog’un düzenlendikten sonra Youtube’a yüklenmeye hazır hale gelmesi için; video düzenleme yazılımının, kimi zaman saatler boyunca işlemci ve GPU’dan en yüksek düzeyde faydalanması gerekebiliyor.

OMEN 15-dh0010nt

Bu iş yükü gereksinimleri oyunlar ile o kadar benzer ki, kimi zaman standart masaüstü bilgisayarların bile altından kalkamadığı bu görevleri, oyuncu dizüstü bilgisayarları ile sorunsuz bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz.

Kimi zaman günlük 8 saati aşan oyun yükünün altından kalkabilmek için hem soğutma hem de donanımların birbiri ile uyumlu çalışması büyük önem taşıyor.

OMEN 15-dh0010nt

Üstteki görselde yer alan OMEN 15’te üreticinin OMEN Tempest Soğutma Teknolojisi ismini verdiği ve toplamda 5 taraflı hava çıkışı sunan bir termal çözüm yer alıyor.

Üreticiler Oyuncu Dizüstü bilgisayarlarında, soğutma çözümlerine o kadar önem veriyorlar ki ayrı olarak isimlendirme yaparak, kullanıcının ilgisine sunuyorlar.

Tabi sadece dizüstü bilgisayar üreticileri değil işlemci ve ekran kartı üreticileri de dar alanda en yüksek performansı sunabilmek adına özel teknolojiler geliştiriyorlar.

OMEN 15-dh0010nt

Nvidia’nın Max-Q tasarımı ve Intel’in 9. nesil işlemcilerinin yüksek performans verirken az ısınıyor olmalarını da gözardı etmemek gerekli.

Bu yüzden mühendislik, video, resim işleme, yapay zeka, makine öğrenme ve benzeri bilimsel çalışmalar, yazılım geliştirme gibi yüksek performans ihtiyacı duyan uygulamalar kullanacaklara, hangi bilgisayarı almalıyım diye sorduklarında öncelikli olarak “Oyuncu Dizüstü” bilgisayarlarına bakmalarını öneriyorum.

Hem hayat sadece çalışmaktan ibaret değil, zorlu işler mutlu sonla bittiğinde online dünyada dostlarınızla buluşup yeni nesil oyunların da tadını çıkartabilirsiniz.

OMEN 15 Notebook ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Link: https://www8.hp.com/tr/tr/gaming/laptops/omen-15-17.html?jumpid=ba_rfjxe8hvqd&utm_source=mesutcevik&utm_medium=display&utm_campaign=gaming&utm_content=tr170

Önceki İçerikKullandığım video ekipmanları 2022
Sonraki İçerikÇin’den aldığım epik kamera düzenim | Fujifilm X-T4’ü upgrade ettim!

1 Yorum

  1. Abi yanlış anlama ama bir yerde reklam ibaresi göremedim. Başlığı görünce ben de güncel bir masaüstüyle laptopları kıyaslayıp bir fayda/eksik tarzında makale hazırladın sandım. Kusura bakmayın ama Türkiye’de yabancı kanallara nazaran bir ürün tanıtırken objektiflikten uzak olunduğunu fark ettim. Belki sözleşmen böyledir ama bunu da başka bir Monster notebook videonu da gördüğüm için söylüyorum. Belki böyle başlıkların vardır ve belki bu da benim görmezden gelmemdir. Yine de nefret veya bir kızgınlık yok içimde. Sadece daha iyi yerlere gelip global yayıncılar gibi markaların ürünlerinin senin onayından geçmesini isterim. Sadece bir videonda ” Bu laptop iyi ama aynı fiyata alternatifler var” veya ”daha iyileri var” dediğin bir video görürsem gözüm açık gitmem. : )

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz