Ana Sayfa Teknoloji Haberleşme ZTE, tekrar Amerikan yaptırımları ile karşılaşabilir

ZTE, tekrar Amerikan yaptırımları ile karşılaşabilir

361
1

ZTE, 2017 yılında Amerika’nın İran ambargolarını hiçe sayarak İran’a Amerikan teknolojileri içeren ZTE üretimi iletişim altyapı cihazları sağlamak suçlamasıyla bir dizi yaptırıma maruz kalmış ve yapılan araştırmalarda ZTE’nin İran dışında Kuzey Koreye’de ürün temin ettiği belirlenmişti.

ZTE, yaptırımlar sonunda Amerika telefon pazarından çekilmişti. Bir dönem Amerika Amazon’da en çok satan telefonlar sıralamasında da zirveye oynayan marka şu anda dünya pazarında da çok aktif bir durumda değil.

ZTE, Amerika’nın tüm denetim ve gözetleme isteklerini kabul edip şu ana kadar çeşitli ihlaller nedeniyle toplamda 2 milyar dolara yakın bir cezayı ödemeyi kabul ettikten sonra Amerika’daki altyapı faaliyetlerine devam edebilmişti. Fakat şu anki iddialar eğer kanıtlanırsa ZTE’nin Amerika macerası tamamen bitebilir.

Firma bu sefer bir vize sahtekarlığı suçlaması ile karşı karşıya. 4 Mart’ta Teksas Federal Mahkemesinde açılan davaya göre ZTE’deki bir araştırma görevlisi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü’ndeki bir profesör, Çin vatandaşlarına yasa dışı vize sağlamakla suçlanıyor.

Bu ikilinin asıl olarak Georgia Tech gibi üniversitenin kurduğu araştırma şirketleri ve üniversitede okumak için verilen J-1 vizesini, ZTE’nin New Jersey’deki ofisinde çalışmak için ülkeye gelmek isteyen Çin vatandaşlarına temin ettiği söyleniyor.

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde görevli Profesör Gee-Kung Chang suçsuz olduğunu iddia ederken, ZTE’de araştırma direktörü pozisyonunda olan Jianjun Yu’dan henüz bir haber yok.

Kaynak: https://www.reuters.com/

Önceki İçerikHP Smart Tank 790 ile hepsi bir arada tasarruf!
Sonraki İçerikQualcomm’dan kablosuz kulaklıklar için CD kalitesinde ses çözümü aptX Lossless

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz