6. Rahat şeyler giyin

Kapşonlu bir eşofman takımı giymeniz tavsiyem olur. Uçakta sıcaklık dengesi çok değişken oluyor. Bu yüzden içinizde bir de kısa kollu tişört olsun. Sıcak olunca eşofman üstünü çıkartır, sıcak olunca giyer denge sağlarsınız.

Eşofman ve spor ayakkabı takımı güvenlik noktalarından geçerken kemer çıkartma derdinden de kurtarıyor. Bazı ülkelerde ayakkabı çıkartmanız zorunlu fakat Türkiye’deki havalimanlarında spor ayakkabıları çıkartmadan güvenlik noktasından geçebiliyorsunuz.

Kapşonu şart koştuk çünkü; eğer koltuğunuz merkezi havalandırmanın hava kanallarından birinin altına denk gelirse sürekli kafanıza üfleyen serin bir hava oluyor. Bu tip bir durumda kapşonu kafanıza geçirir hasta olmaktan bir nebze kurtulursunuz.

Yanınıza alacağınız mont, içi dışı ayrılabilen bir model olursa iyi olur. Hava durumuna göre kimi zaman sadece içini giyer, soğuk veya yağmurlu durumlarda da üstünü de birleştirip daha kalın hale getirebilirsiniz. Böylece yanınıza 2 farklı mont almaktan kurtulursunuz.

Güneş gözlüğünüzü de unutmayın.

7. Yanınıza soğuk algınlığı için ilaç alın. Eğer mümkünse boğaz iltihabı ve benzeri durumlarda doktorunuzun sık yazdığı bir antibiyotik de çantanızda bulunsun

Eğer uzun bir uçuş sizi bekliyorsa yorulacaksınız demektir. Bununla kalmayıp kimi zaman sıcak bir ülkeden soğuk olana veya soğuk olandan sıcak olana doğru yolculuk yapıp, saat farkı yanında mevsim değişikliği şoku da yaşayıp iyice bitkin düşüyorsunuz.

Uçaklarında genelde bir soğuk, bir sıcak oldukları düşünülürse uzun yolculuklar sonunda hastalık riski artıyor. Bu yüzden yanınızda ağrı kesici, soğuk algınlığı ilaçları ve doktorunuzun tavsiyesi ile yanınıza alacağınız bir antibiyotik olduğundan emin olun.

Yurt dışında soğuk algınlığı ilaçları kolay bulunuyor ama antibiyotiği aynı ülkemizdeki gibi doktora görünmeden alamıyorsunuz. Bu da ekstra uğraş demek.

8. Mutlaka seyahat sigortası yaptırın. 15-25 avro arası masraftan kaçıp canınızı riske atmayın

Kendi vatanınızda da olduğu gibi hayat aynen yurt dışında da devam ediyor. Kısaca yurt dışında da başınıza her şey gelebilir. Bu yüzde kendinizi riske atmayın, basit bir kaza sonrası çılgın sağlık faturaları ile karşılaşmamak için sağlık sigortası yaptırın. Sık kullandığınız bankanın cep telefonu ygulaması üzerinden havalimanında uçak beklerken dahi yaptırabilirsiniz.

9. Terlik

Benim gibi otel odasında yere basma konusunda takıntılıysanız yanınızda terlik bulunsun. Bir çift terliği sürekli bavulumda tutuyorum. Zira bası otellerde odada kullan at terlikler bulunurken bazılarında bulunmuyor. Rahatına düşkün olanlar için de söyleyeyim kullan at terlikler rahat değiller.

10. Elektrik prizi

Gideceğiniz ülkeye uygun bir dönüştürücü edinin fakat unutmayın ki 1 dönüştürücü sadece 1 cihaza yetecektir. Birden fazla dönüştürücü yanınıza almak bir çözüm ama ben bu sorunu bir tane 3’lü priz alarak çözdüm.

Böylece tek bir prize 3 farklı cihaz bağlayabiliyorum.

11. Telefon, tablet, akıllı saat, bluetooth kulaklık ve benzeri cihazların şarjı

Eğer teknolojiye meraklı biriyseniz yanınızda en az 2 duruma göre de 5 farklı şarj edilmesi gereken cihaz taşıyorsunuz demektir. Bu 5 farklı adaptör, 5 farklı dönüştürücü anlamına geliyor.

Bunun yerine benim gibi tek prizde 5 farklı cihazı şarj edebildiğiniz özel bir adaptör edinin. Anker’in elimdeki modeli 5 farklı cihazı aynı anda her birine 2A güç verecek şekilde şarj edebiliyor. Böylece tek prize 5 farklı cihaz bağlıyorum.

Anker’e bağlı olan kabloları hiç ayırmıyorum. Adaptörle birlikte bavulumda tutuyorum ki bavul hazırlamam gerektiğinde şarj konusunu düşünmek zorunda kalmayayım. Bavulum elektrik konusunda dönüştürücü, 3’lü priz ve 5’li Anker şarj ünitesi ile hep hazır.

Taşınabilir şarj cihazları da önemli tabi. Tp-Link’in 10000mAh çift USB çıkışlı ve üzerinde el feneri olarak iş gören LED’i bulunan bir modeline sahibim. Şu ana kadar beni hiç yarı yolda bırakmadı. Çantamda ilgili gözde şarj kablolarım var fakat acil durumlar için anahtarlığımda bulunan Ttec’in bu mini kablosu işimi görüyor.

Bir çok kere şarj konusunda hayatımı kurtardı 🙂 Piyasada farklı markalarında çözümleri var. Mutlaka bir tane edinin derim.

12. Ekonomi sınıfı yolculuklar için çantanızda atıştırmalık şeyler bulundurun

Tuzlu bir kraker, çikolata veya minik şekerler kimi zaman da bir elma veya muz enerjinizin tükendiği, servisin kesildiği durumlarda can simidi olur. Es geçmeyin derim.

13. Yurt dışına çıkan tek Türk siz değilsiniz. Her koşulda söylediklerinize dikkat edin kibar olun

Yurt dışına çıkmış olma heyecanı ile garip söylemlerde ve hareketlerde bulunmayın. Her an etrafınızda dilinizi anlayan birileri olabileceğini aklınızda tutun 🙂

İyi yolculuklar 🙂

Şimdiden iyi yolculuklar umarım yazdıklarım bir nebze de olsa yolculuğunuzu kolaylaştırır ve deneyiminizi arttırır.

Eklemek istediklerinizi lütfen yorumlar kısmında paylaşın.

 

1
2
Önceki İçerikParam olsa alırdım #1
Sonraki İçerikParam olsa alırdım #2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz