Param olsa alırdım yazı dizisinde sıra çevre bileşenlerine geldi. İyi bir oyuncu bilgisayar düzeni çağın gereksinimlerini yakalamış monitör, klavye, fare, kulaklık ve benzeri çevre bileşenleri olmadan düşünülemez.

Bu yazıda bütçe yeterli olduğunda düşünmeden alacağım çevre bileşenlerine yer verdim.

1. ROG-SWIFT-PG348Q

Bir oyuncu sisteminde bence en önemli bileşenlerden biri monitör. İşlemci, ekran kartı ve SSD’niz ne kadar iyi olursa olsun monitörünüz yeterli görsel kaliteyi sunamıyor, tepki hızları ve çözünürlük olarak çağın gerisinde kalıyorsa alacağınız keyfin büyük kısmının törpüleneceği kesin.

21:9 formatlı 34″ ASUS Rog Swift PG348Q, estetik tasarımı, 3440×1440 piksek yüksek çözünürlüğü, NVidia G-Sync destekli 100Hz IPS paneliyle hem oyun hem de profesyonel kullanım senaryoları için oldukça ideal bir monitör.

Donanım Haber’de bir incelemesine de yer verdiğimiz bu monitör üst seviye bir oyuncu sisteminin olmazsa olmazlarından biri.

[Ürüne git]

2. THE ULTIMATE ELITE PRO HEADSET BUNDLE

Turtle Beach, benim favori kulaklık üreticilerimden biri. Ürettiği modeller hem zamanın ötesinde teknolojiler barındırıyor hem de ses ve mikrofon kalitesi ile en azından beni fazlasıyla memnun ediyor.

PC, Xbox ve Playstation için kullanılan X41 modelini Xbox 360 zamanından beri kullanıyorum ve hala banamısın demeden çalışmasını sürdürüyor.

Ubisoft’un davetiyle katılma fırsatı bulduğum Ghost Recon Wildlans etkinliğinde denediğim Turtle Beach Elite Pro, firmanın kulaklık sistemleri konusunda ne kadar yol aldığını açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Ek aksesuarları ile PC dışında Xbox ve PS4 ile de kullanabildiğiniz kulaklığın bu 3’ü birlikte paketinde kulaklıkla birlikte profesyonel ses kontrol ünitesi ve gürültü engelleme özelliği olan mikrofon birlikte sunuluyor.

Turtle Beach, piyasadaki oyuncu kulaklıklarının genelinde gördüğümüz 40mm yerine 50mm sürücüler tercih ediyor ve bas konusunda kesinlikle rakiplerinden bir kaç adım önde yer alıyor.

Kulaklıkla gelen standart mikrofon ise oldukça iyi bir kaliteye sahip. Oyun dışında video kaydı esnasında da kullanılabilir.

Şu sıra iyi bir PC oyuncu kulaklığı arayanlar mutlaka bu paketi de değerlendirmeye alsınlar derim.

[Ürüne git]

3. ASUS Claymore

Mekanik klavyelerle sadece oyun değil yazı yazmak da çok büyük keyif. Sesliler hem de çok sesliler fakat verdikleri keyif nedeniyle bu katlanılamaz bir şey değil.

ASUS Claymore, firmanın RGB aydınlatmalı, modüler mekanik klavyesi. Müekmel mi hayır mükemmel değil bir dizi giderilmesi gereken eksiğe sahip fakat sahip olmaktan ve kullanmaktan büyük keyif aldığım bir ürün.

Numarik tuş takımını kullanım tarzınıza göre isterseniz sağa isterseniz sola konumlandırabiliyorsunuz.

Metal kasası ve aydınlatma kalitesi üst düzeyde. RGB led kontrol yazılımının ve modüler tuş takımının kasaya tutanması ile ilgili geliştirmeler gerekse de bunlar büyütülecek problemler değiller.

Fiyatı ise bu listedeki diğer ürünlere nazaran sunduklarına göre çok yüksek kalıyor. Fakat bu liste bütçe sıkıntısı olmayanlara özel olduğu için listemde yer verdim 🙂

Eğer Türkçe karakter içeren klavyelere sahip olsaydı klavye kısmında Corsair’e de yer verebilirdim fakat bu konuda hassasım. Türkiye’de ürün satacak üretecilerin klavyelerinde Türkçe karakterler bulunmalı. Bu çok zor bir şey değil 🙂

[Ürüne git]

4. Razer Lancehead 

RGB aydınlatmayı seviyorum, fare konusunda ise kablosuz modeller her zaman görünüm ve konfor olarak kablolu olanlara göre bir adım önde oluyorlar.

Razer Lancehead’i henüz elime alıp deneme fırsatım olmadı. Yani videoları ve Razer’ın belirttiği teknik özelliklerle size öneriyorum. Param olsa kesinlikle düşünmeden alırım.

16000 DPI 5G lazer sensör, radyo sinyallerinin diğer ürünlerle karışmasını engelleyen adaptif frekans teknolojisi ve mekanik tuşlarıyla bu RGB aydınlatmalı kablosuz fare masaya renk katacaktır 🙂

[Ürüne git]

1
2
Önceki İçerikAliexpress’den siparişini geçip memnun kaldığım ürünler [Stüdyo kategorisi] #2
Sonraki İçerikCep telefonu için çift kafalı yaka mikrofonu ve fazlası [Aliexpress siparişerim #3]

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz